tirsdag den 23. juli 2013

Hjemmelavet burger

Emil mente at nu var det tid for en god hjemmelavet burger. Jeg har prøvet flere opskrifter på glutenfrie burgerboller, denne her gang hentede jeg inspiration hos Mad for livet, en blog med masser af fine og spændende opskrifter.

Opskriften på burgerbollerne er her: Glutenfrie burgerboller



Her er de ingredienser jeg brugte:
jeg lavede lidt om på den oprindelige opskrift

  • ½ l tempereret vand
  • 1 spsk fiber Husk
  • 10 g gær
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk Himalaya salt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk á hver, tørret oregano og basilikum
  • ½ dl raps olie
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 200 g groft rismel
  • 100 g majsmel
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 spsk. sesamfrø til drys, og vand til pensling

 
 
Sådan gør du:

Rør dejen i røremaskine. Rør først vand og fiber Husk  i et par minutter til en geleagtig masse. Tilsæt gær, salt, honning, olie og krydderier. Herefter tilsættes de forskellige varianter af mel. Du kan dosere med olien til dejen har en passende, ikke for fast konsistens. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde et par timer.

 
 

Del dejen i 6 lige store dele, og form til boller, og sæt dem på en bageplade, med bagepapir. Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve ½ time. Tænd ovnen på 250 grader. Når ovnen er varm, pensles bollerne med vand, og drysses med sesamfrø. Bages ved 250 grader i 25 minutter til de er gyldne og lækre. Spises med det samme eller fryses ned til senere brug.


Burgerbollerne blev rigtig fine, og smagte godt. Men syntes de var lidt hårde, selvom de havde kølet af under et klæde.






 
Velbekom, derude i sommervarmen!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar