søndag den 7. juli 2013

Tærte med blomkålsbund

I aften fik vi tærte,  jeg lavede bunden af blomkål, ligesom den jeg laver til pizza. Det blev rigtig godt, og så er det jo nemt, frem for at skal lave en glutenfri dej!

  



Det skal du bruge:
  • 1 blomkål
  • 1 snackpeber
  • 2 æg
  • 100 g revet ost 
  • 1 tsk salt
  • lidt peber

Det skal du gøre:

Hak blomkål og snackpeber i foodprocessoren, bland de øvrige ingredienser i, pisk æggene sammen inden de hældes i, det hele røres godt sammen.
Massen fordeles i 2 tærteforme, jeg prøvede en med bagepapir, og en jeg havde smurt med olie, for at finde ud af hvad der fungere bedst.



Massen fordeles i formen med fingrene. Det skal trykkes godt sammen, og laget skal være jævnt. Sættes i ovnen på 180 grader (varmluft) i ca. 30 minutter, men tjek den bliver fint lysebrun.

 
 
Så er bundene klar til fyldet, som kan varieres efter smag.

Her er der brugt i tærte 1:

  • ½ pk Peperoni
  • 1 bdt.forårsløg
  • frisk oregano (fra haven)
  • salt
  • peber
  • revet ost
  • 3 æg
  • mælk


Peperoni hakkes og fordeles på bunden. Forårsløg snittes og fordeles på bunden. Der plukkes nogle oregano blade der fordeles ovenpå. Osten drysses på og æggene piskes sammen, med mælk, salt og peber, og hældes oven på.
Sættes i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 20 minutter, men tjek selv at den bliver fint gylden.

Den her tærteform er smurt med olie, og var nem at få af bunden.




Tærte nr 2:

  • 1 broccoli
  • 1 pk bacon
  • fetaost
  • oregano (friske blade fra haven)
  • salt og peber
  • revet ost
  • 4 æg
  • mælk

Broccoli skæres i mindre stykker, bacon ristes (pande, ovn eller i microovnen) det fordeles på bunden, samt feta, oreganoblade og revet ost. Æggene piskes sammen med salt, peber og mælk, og hældes over, de øvrige ingredienser.
Sættes i ovnen på 175 grader (varmluft) i ca 20 min. men tjek selv, at den bliver fint gylden.

Denne tærte er i form med bagepapir, og det fungerede fint. Synes måske nok det nemmeste, var bare at smøre formen.

 



Begge tærter smagte fantastisk. Fyldet er jo helt efter smag, hvilket fyld kommer du i din tærte?



 
 
 Lækkert sommermad, nu sommeren endelig er kommet til Danmark, velbekom!
 

 

 


1 kommentar: