mandag den 12. august 2013

Stenalderbrød...


Jeg har læst en del om stenalderkost, også kaldet Paleo, da det er naturligt glutenfrit.
Har tænkt, om det var det, vi skulle slå over på, her i familien, men det kræver en del, da det er en noget anderledes kost, end det vi spiser nu.
Men tænkte, at jeg da kunne starte stille og roligt op, med for eksempel stenalderbrød, opskrift følger her.....



Det skal du bruge:
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl valnødder
  • 1 dl mandler
  • 5 æg
  • 2 tsk havsalt
 
 
Sådan gør du:
 
 Alle ingredienser hældes i en skål, og røres godt sammen.
 


 
Hældes i en brødform, og sættes i ovnen ved 160 grader i 1 time. De sidste 10 min af bagetiden, tog jeg brødet ud af formen, og satte ovnen på varmluft, så hele brødet fik en sprød skorpe.
 
 

Afkøl brødet lidt, inden det spises.
Brødet er meget nem at lave, så jeg synes, det var et nemt brød til Emil, men desværre kan han ikke lide det, alt for mange kerner mener han. Jeg synes til gæld, at det smager fantastisk godt.
 
Velbekom!
 
TIPS:
Brødet kan varieres, efter smag. Man kan skifte 1 dl kerner/nødder ud med for eksempel, dadler, rosiner, andre kerner. Det smager også godt med revet ost i, det skal ikke skiftes ud med noget, bare tilsæt ca 100 gram. Prøv dig frem.....
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar