mandag den 30. september 2013

Grovbrød, Finax


Grovbrød, bagt af grov melmix fra Finax, glutenfri!

 
 
 
Det skal du bruge til 1 brød:
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1½ spsk honning
  • 1 tsk salt (jeg bruger gerne 1½ tsk)
  • 400 g grøn Finax (grov melmix)


 
 
Sådan gør du:
 
Hæld det lunkne vand i røremaskinen, sammen med gær, rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt, honning og melet, rør det på maskinen i 5 minutter, og hæld det i en form.
 
 
 
Lad det hæve i 35 minutter, under et viskestykke. Sæt det i ovnen på nederste rille ved 200 grader, i 25 minutter, tag derefter brødet ud af formen, sæt brødet ind i ovnen igen, og giv den ved varmluft ca 10 minutter mere, stadig ved 200 grader, så får du et dejligt sprødt brød.
 

 
Brødet egner sig fint til sandwich, holder sig fint i et par dage. Egner sig også til frysning!
 
 

Lækkert brød, har en fin mild smag, velbekom!
 
 
 
Link til Finax surdejsbrødmix: Lilla pakke
Link til Finax fiberbrødmix: Brun pakke
Link til Finax 100% glutenfri melmix: Orange pakke


2 kommentarer:

  1. Her er et brød der ikke er færdiglavet, men det er super enkelt, det skal bare helst stå natten over eller længere og trække på køkkenbordet. Arbejdet tager næsten ikke længere tid end med det færdigblandede mel, men resultatet bliver mange gange mere lækkert.

    http://nyeboller.dk/opskrifter/grovbrod/#comment-40

    Prøv det. UHM

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for opskriften Annika, men kan se den ikke er glutenfri, og det skal den være, da min søn har glutenallergi.

      Det er svært at bage glutenfrit, så en gang imellem er det dejligt med en melmix der bare skal røres sammen, for at få et godt brød. Da meget andet, som man selv mikser sammen, let kan mislykkes, og bare ender i skraldespanden!

      Mvh Gitte

      Slet