lørdag den 4. maj 2013

Pasta & kødsovs



Her er en af vores favoritter til aftensmaden, pasta og kødsovs, det er hurtigt og nemt på de travle dage.......pasta kan være svært når man har glutenallergi, vi har afprøvet mange af slagsen, dem der er lavet på majsmel bliver tit bløde og udkogte uden på, og hårde indeni....men den fra Rema, der er lavet på hirse er super god, skal bare ikke koge for længe, og så mætter den godt hvis man vil slanke sig!



Kødsovsen består af:

  • 500 g oksefars
  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 ds hakk. tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • salt, peber, basilikum og oregano
og masser af grøntsager, alt efter smag....
her er brugt: squash, aubergine, champignon, røde bønner, majs



Først svitses kødet i olie, sammen med løg, når kødet er svitset tilsættes salt, peber, hvidløg, chili og de valgte grøntsager (skåret i passende stykker) det hele blandes sammen, og svitses i få minutter, derefter tilsættes hakkede tomater, oregano og basilikum. Det røres sammen, låg på, så det kan stå og småsimre, mens der laves salat efter smag......


Serveres med masser af revet ost/parmesan og en god salat, velbekom!



OBS!   Mine børn elsker at få ketchup til, og favoritten her i huset er Beauvais, som heldigvis er glutenfri!


4 kommentarer:

  1. Hej Gitte

    Beauvais ketchup indeholder modificeret stivelse.. har du fået bekræftet, at den er glutenfri? Vi er blevet rådet til at skifte til Heinz...

    /Søren

    SvarSlet
  2. Hej Søren

    I følge diætisten, er modificeret stivelse altid glutenfri, ellers er det et lovkrav her i Danmark, at det skal skrives på deklarationen, at det indeholder gluten eller hvede :-)
    Håber det var svar nok, elles skriver du igen!

    Mvh Gitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var klar tale.. tak for dit hurtige svar. /Søren

      Slet
    2. Det var så lidt :-)

      Mvh Gitte

      Slet