mandag den 27. maj 2013

Super lækre boller


Det er den bedste opskrift til dato, super lækre boller, og meget nemme at lave, og naturligvis glutenfrie!



 
Ingredienser:
  • 6 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. Fiber HUSK
  • 3 spsk. rapsolie
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • 150 g majsmel
  • ca. 200 g fuldkornsrismel

 
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt Fiber HUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
Bland kernerne i. Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af rismelet og rør det grundigt i røremaskine. Tilsæt nu rismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min. Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt rismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
Tril dejen til en pølse og del den i ca. 10 stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1 time.
Bag dem i ca. 30 min. ved 200°C eller 180°C i varmluftovn. Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.

 

Velbekom!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar