onsdag den 26. februar 2014

Nej tak til gluten, i glutenfrie produkter...

Se linket her ..... og sæt jeres elektroniske underskrift:
underskrift indsamling



 

I følge de nuværende regler i EU kan fødevarer der indeholder under 20 ppm gluten betegnes "glutenfri". Dette benytter flere store producenter af såkaldte "glutenfri" varer sig af, for eksempel finax og semper da disse anvender renset hvedestivelse. Disse laver også mel blandinger som bagerier laver brød af de så må kalde glutenfri. Problemet opstår fordi mange af de med cøliaki stadig bliver dårlig ved indtag af disse produkter, hvilket jo ikke er underlig da der jo stadig er gluten i dem. Disse produkter burde ikke være mærket glutenfri, men "glutenreduceret".

Et andet problem er div sukre så som maltodextrin, glukosesirup, druesukker osv. som findes i alt fra slik, pålæg og syltetøj. Producenten er ikke pålagt at mærke oprindelsen af disse da de indeholder under 20 ppm gluten. Det betyder at de gerne må kalde produktet glutenfrit, hvilket jo ikke passer. Det indeholder "bare" inder 20 ppm gluten. Derfor forslår vi at oprindelsen til disse sukre skal opgives i parentes, hvilket nogen producenter allerede gør.

Disse små og enkle tiltag vil lette tilværelsen for flere 1000 med cøliaki, ikke bare i Danmark men i hele EU. Desuden mindsker det forvirringen blandt ny-diasnostigerede.



 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar