søndag den 9. februar 2014

Musaka

Lækker græsk ret, som kan varieres alt efter smag .....



Det skal du bruge:
  • 1 aubergine + 5-8 kartofler (ca 800 g aubergine, hvis man undlader kartoflerne)


  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 500 g hakket kød lam eller okse
  • 1 dl vand eller hvidvin
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og peber
  • 2 knsp stødt kanel
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk hakket persille

  • 4 dl piskefløde
  • 1 Buko flødeost

Sådan gør du:
Auberginen skæres i skiver, lægges på et stykke bagepapir på risten, og sættes i ovnen ved 200 grader i ca 5-8 minutter, eller til de er bløde ....

 
Svits de hakkede løg i lidt olie, tilsæt kødet og svits det, og lad det simre lidt. Vandet/vinen hældes ved, sammen med tomater, salt, peber, kanel, sukker, oregano og persille. Lad saucen koge i ca 20 minutter ....
 


Bechamelsauce har jeg valgt, at lave på piskefløde og flødeost (smagt til med salt og muskatnød)
Fløden varmes op, og osten hældes i, omrøres under opvarmning, og smages til .....


Smør et ildfast fad med olie, og dæk bunden med aubergine/kartofler. Hæld kødsaucen over.....


og dæk med resten af auberginen/kartoflerne. Hæld bechamelsaucen over, og drys med glutenfri rasp.....



Sæt fadet i ovnen ved 180/200 grader i 1 time ....

Klar til servering med en skål grøn salat, velbekom!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar