fredag den 10. januar 2014

Baconfingre ... glutenfri

Baconfingre er en lækker snack,  tilbehør til suppe, på buffeten, til madpakken, til børnefødselsdagen .... de er så lækre, at man altid kan snuppe en mere, så bag rigeligt!


Det skal du bruge til 16 stk:
  • 200 g groft rismel
  • 3 spsk Maizena
  • 25 g øko gær
  • 3 dl dansk vand
  • 75 g smør/margarine
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g revet emmentaler
  • 16 skiver bacon
  • lidt majsmel til bordet (æltning)
 
 
Sådan gør du:
 
Riv osten ...

Gæren opløses i dansk vandet, tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det køre i røremaskinen i ca 5 minutter, dejen skal være lidt våd/klæg. Drys lidt majsmel ud på bordet, hæld dejen ud, og ælt majsmel ind i dejen, til den slipper, men stadig er klæg....


Dejen deles ud i 16 lige store stykker, og trilles til "fingre"

 
 
Dernæst vikles der et stykke bacon om hver ....
 

De lægges på en bageplade med bagepapir, og hæver under fugtigt klæde i 30 minutter.


Sættes i ovnen ved 225 grader (varmluft 200 grader) i ca 15 minutter, eller til de er gyldne....
Afkøles på risten, de smager godt lune og kolde, kan fryses!

Velbekom ..... Mums!!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar