mandag den 24. juni 2013

Glutenfrie favorit boller

 

 

 

 
 De her boller er simpelthen de bedste glutenfrie boller, prøv dem!



Det skal du bruge:

  • 1 pk gær
  • 2 spsk fiberhusk
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 dl yoghurt naturel (evt bytte ud til vand)
  • 50 g havregryn (rensede)
  • 100 g græskarkerner
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk raps olie
  • ca 200 g majsmel
  • ca 250 fuldkorns rismel
  • 1 tsk salt


Sådan gør du:

Gær og fiberhusk kommes i røreskålen, det lune vand og yoghurten hældes i, røres til gæren er opløst, lad det derefter stå i ca 10 min. til det gelere, og gæren begynder at arbejde.
Olie, honning, salt, havregryn og kerner kommes i, og der røres i 2 min., derefter lidt mel af gangen, til dejen er rimelig fast. Dejen hældes ud på bordet, og der æltes mel i, til det har en fast konsistens, der ikke hænger ved, men stadig blød. Derefter rulles dejen til en pølse, og deles ud i passende antal boller (ca. 10 -12 stykker)



Trilles til boller, der hæver under klæde i 30 min.
Sættes i ovnen på 225 grader i 15-20 min. men tjek, at de bliver fint lysebrune.....


Tages ud af ovnen, og køler af på risten!
De smager fantastisk, velbekom!


Fortæl gerne om du synes det samme....!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar